Zonnige shoot met pompoenen

Het is eind augustus, we naderen het einde van de zomer. In deze tijd denk ik altijd met veel plezier terug aan de periode waarin ik een vakantiebaantje had bij Decora, een sierkwekerij in Ruurlo. We haalden samen zonnebloemen, pompoenen en kalebassen van het land. Ik mocht daarna de kalebassen wassen in een badkuip. Riannes klusje! 🙂 

Tegenwoordig heeft Decora er twee superschattige buurkinderen bij, Jack en Kensi. Ik mocht ze al eens eerder op de foto zetten (vlak voordat ik met Rianne Fotografeert begon), dus het was extra leuk dat ik nu weer langs mocht komen! 

Ons plan? Een zomerse nazomerfoto van de kids tussen de zonnebloemen, pompoenen en kalebassen van Decora!

Klaarzetten

Eerst zochten we een mooie plek uit. Het liefst uit de zon met een neutrale achtergrond. Voordat ik bij Decora aan kwam, reed ik nog even snel langs mijn ouders (ook buren van Decora) om een paar strobalen op te halen. Je kunt wel raden hoe mijn auto er daarna uitzag! ?

Samen met Gerdien (van Decora) en Esther (moeder van Jack en Kensi) werkten we aan het decor. Het kreeg steeds meer vorm. Gerdien liet ons een gigantische pompoen zien. ‘Is dit leuk?’ ‘JA!’ zeiden Esther en ik direct. Ook Hannie (van Decora, moeder van Gerdien) kwam even kijken. Heerlijk zo’n familiebedrijf!

Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek

‘Oh wat gaaf wat gaaf! De kleuren spatten van het scherm!’ – Esther

Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek

Poseren

Met kleine kinderen is het altijd lastig om een foto te maken zoals je in je hoofd hebt. Ze doen heel vaak nét niet wat jij wil. Heel goed natuurlijk dat ze een eigen willetje hebben, maar tijdens een shoot is dat toch minder handig! Gelukkig ken ik Jack en Kensi van de vorige keer, dat scheelt al een heleboel!

Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek pompoenen Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek pompoenen

Jack wil graag op de pompoen zitten. Dat mag van Gerdien: ‘Daar kan de pompoen wel tegen.’ Vol trots kijkt Jack recht de camera in. Dat zien we graag!! Daarna ontdekken Jack en Kensi nog veel meer leuke plekken waar je kunt zitten. 

Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek pompoenen Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek pompoenen Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek pompoenen Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek pompoenen

Dan komt Hannie plotseling aangelopen met een paar prachtige dahlia’s, vers van het land. Wat een goed idee! Ze geeft de bloemen aan Jack en Kensi. Maar Kensi heeft niet zo’n boodschap aan die vier volwassenen die haar vol goede moed aanstaren. Nee, bloemblaadjes plukken is véél leuker! En ja hoor, voordat we het weten, zijn de bloemen kaalgeplukt. Oeps!

Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek

Viervoeter

Op het erf van Decora loopt een trouwe viervoeter rond: Silver. Wat een lieverd! Die kans laten we natuurlijk niet onbenut. Zou Silver op de foto willen? En wat je juist niet verwacht, gebeurt: Silver laat zich perfect poseren door Gerdien! Goed opgevoed! ??

Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek

Rianne in actie

Als je bezig bent met fotograferen, vergeet je vaak de wereld om je heen. Ik tenminste wel 😉 Mijn plaats is achter de camera, daar voel ik me altijd meer thuis dan voor de camera. Maarja, als je even niet oplet, sta je er zelf op! Zwaar ongecensureerd, dat wel… ?

Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek

Jack, Kensi, Esther, Gerdien en Hannie, bedankt voor de leuke dag samen! ❤

Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek

Wil jij ook graag een leuke fotoshoot? Dat kan natuurlijk. Neem contact met me op!

Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *