Over mij

Trouwfoto Rianne en Marino - fotografieHoi, wat fijn dat je er bent! Ik stel me graag even aan je voor: wie ik ben, wat ik doe en welke passies ik nog meer heb naast fotografie!

Mijn naam is Rianne Marlisa-Loskamp. Ik ben 32 jaar oud en woon met mijn grote liefde Marino ❤ en onze twee zoontjes ❤❤ in het prachtige Borculo.

Ik ben een echte creatieveling en zit altijd bomvol ideeën. Vaak begin ik aan van alles tegelijk en dat is in huis vaak ook te zien! Bij ons thuis wordt er geleefd, en dat gaat gepaard met veel spullen, rommel, spontane acties en vooral heel erg veel plezier! 

Mijn passies

Zo houd ik enorm van lekker eten klaarmaken (ik kreeg een KitchenAid voor mijn verjaardag), werken met papier (bullet journaling, handlettering, schilderen, schrijven, noem maar op!), fotografie (uiteraard!) en samen met Marino maak ik graag muziek. We zijn bandmaatjes in de band Joint Adventure. Hij als leadgitarist, ik als zangeres en slaggitarist.

Mijn werk

Naast al mijn (uit de hand gelopen) hobby’s, werk ik als docent Nederlands en examensecretaris op een middelbare school. Wat een prachtig vak is dat! Het is ontzettend dankbaar werk (oké, soms echt helemaaaaal niet), vooral op de momenten waarop je weet dat de kwartjes bij leerlingen vallen. Of dat nu over mijn vak gaat of over iets heel anders, maakt voor mij niet uit. Het is een voorrecht om deel uit te maken van de levens van deze jonge mensen, midden in hun ontdekkingstocht naar wie ze zijn en wat het leven hen kan brengen! 

Liefde voor fotografie

Mijn liefde voor fotografie begon al vroeg, maar ik ben op latere leeftijd pas serieus aan de slag gegaan met het maken van écht mooie foto’s. Als kind en tiener keek ik vooral naar compositie en onderwerpen – dat deed ik op gevoel, maar ik had weinig benul van de techniek achter het maken van een goede foto. Belichting, scherpte-diepte – het kan zóveel met een foto doen! In de lente van 2019 besloot ik dat het tijd was om me verder te verdiepen in fotografie. Ik volgde een workshop bij Two Sparkle Photograpy en in de zomer deed ik een oproep: op wie mag ik oefenen? Er bleken een heleboel gegadigden, en het werd een succes! Lees hier hoe dat allemaal ging! Kort daarop ging Rianne Fotografeert open for business!

Ondertussen heb ik enorm veel bijgeleerd. Ik school mezelf continu bij – ik volg een Masterclass Photograpy, waar ik iedere dag lees, zie en hoor over fotografie – en ik blijf mezelf vernieuwen. Marino en ik hebben samen een bruiloft mogen fotograferen (ja, ook dat kan hij allemaal!❤) – en ik heb inmiddels verscheidene newborns op de foto mogen zetten. Dat zijn, naast de ‘reguliere’ familieshoots, toch wel heel bijzondere momenten!

Ik ben spontaan, positief ingesteld en ik houd van emoties. Dat is voor mij het belangrijkst wanneer ik foto’s maak: dat de foto spreekt. Ik fotografeer het allerliefst de liefde tussen mensen! Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt als ik foto’s van je maak. Ik realiseer me maar al te goed dat ik vaak ‘inbreek’ in toch wel intieme momenten. Voor de één is dat geen probleem, voor een ander is dat spannend. Maar wat is het heerlijk als ik achteraf terugkrijg dat de shoot zo ontspannen is verlopen, en dat ze zo blij zijn met de herinneringen die we samen hebben gemaakt! 

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en meer over jou te weten te komen! Hopelijk tot snel!

Groetjes Rianne

Rianne met een camera in het bos - fotografie