Rianne Fotografeert open for business!

nYAY! Daar gaan we dan! Fotograaf Rianne Fotografeert is open for business!?

Hoe het allemaal begon

Een paar jaar geleden kocht ik mijn allereerste spiegelreflexcamera. Een Canon 70D met een kitlens. Ik maakte in het begin vooral foto’s van de natuur, zoals landschappen en bloemen. Ook onze oude kat, Snuitje, viel vaak ten prooi aan mijn fotografeerdrift, haha! Ik durfde mij op dat moment nog niet echt een fotograaf te noemen.. Ik was vooral lekker plaatjes aan het schieten 🙂

Rianne Fotografeert Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Borculo Berkelland Achterhoek

In 2017 werden er op het bedrijf van mijn ouders veel oude gebouwen gesloopt om plaats te maken voor een nieuw gebouw. Als herinnering aan hoe het was en hoe alles veranderde, heb ik alles gefotografeerd. Ik liep toen bijna iedere dag rond met mijn camera.

Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Borculo Berkelland Achterhoek    

Nieuwe gear

In februari 2019 kocht ik een nieuwe lens. Ik had het gevoel dat ik mijn kitlens wat aan het ontgroeien was en vond het tijd voor een echt goede lens uit de professionele lijn. Ik ruilde mijn kostbare spaarcenten in voor de Canon EF 24-105 mm f/4. Een hele verbetering ten opzichte van mijn kitlens! De lens beviel direct heel erg goed. Hoe kon het ook anders, want Marino (van Marino Fotografeert) hielp mij er eentje uit te zoeken. 

Vanaf dat moment begon ik het fotograferen écht serieus te nemen. Ik oefende eindeloos op allerlei objecten om te leren hoe je een fantastische, sfeervolle en haarscherpe foto maakt. 

Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek  Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek

Fotografieworkshop

In de lente van 2019 besloot ik dat ik er meer uit wilde halen. Ik maakte aardige foto’s, maar dat moest toch beter kunnen? Inmiddels had ik heel wat geleerd over de belichtingsdriehoek (diafragma, iso en sluitertijd), maar het lukte nog niet altijd om consistent haarscherpe foto’s te maken. Op Facebook zag ik een paar keer een interessante workshop van Two Sparkle Photography voorbij komen. Ik besloot een dag vrij te nemen van mijn werk en de workshop te gaan volgen!

Rianne Fotografeert Borculo Berkelland Achterhoek

‘Wauw, wat zijn ze tof geworden Rianne!!’ – Floor (cursusleider)

Rianne Fotografeert Borculo Berkelland Achterhoek

In de ochtend leerden we over de theorie, in de middag mochten we alles dat we geleerd hebben in de praktijk brengen. Die middag maakte ik onder andere deze foto’s:

Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek

Toen begon het echt wel te kriebelen… Want hoe leuk is het om mooie portretten te maken? Zeker toen ik enthousiaste reacties kreeg van de ouders van deze modellen, kreeg ik zin om me nog meer te gaan richten op portretfotografie. 

Oproep

In de zomer van 2019 plaatste ik een oproep op mijn Facebookpagina. Wie van mijn vrienden wilde proefkonijn zijn tijdens een fotoshoot? Nou.. Een heleboel vrienden! Ik kreeg meer reacties dan ik aan kon. Ik koos de vijf eerste reacties en maakte direct een afspraak om bij ze langs te komen met mijn camera. Na de fotoshoot plaatste ik diezelfde dag nog een sneak peek op mijn Facebookpagina. Als ik alle foto’s had nabewerkt, stuurde ik ze naar mijn modellen. 

Rianne Fotografeert Borculo Berkelland Achterhoek

‘Wat een mooie plaatjes! Hoezo oefenen?? Je kunt het!’ – Sandra

Rianne Fotografeert Borculo Berkelland Achterhoek

Mijn hele Facebookpagina stond op zijn kop. Ik had nog nooit zoveel leuke reacties gehad op mijn posts! Dat gaf me vertrouwen, maar ik werd ook een beetje huiverig: wat als dit beginnersgeluk is?

Rianne Fotografeert Borculo Berkelland Achterhoek

Waanzinnig mooi, precies zoals ze zijn. Heel knap gedaan!’ – Remi

Rianne Fotografeert Borculo Berkelland Achterhoek

Maar ook de derde, vierde, vijfde shoot gingen goed. Ook toen kreeg ik opnieuw heel veel leuke reacties. En wat ik het belangrijkst vond: de modellen waren zelf heel erg blij met hun foto’s. Dat vond ik echt heel erg leuk om te horen. Ze vonden mijn foto’s gaaf, MIJN foto’s!

Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek

Rianne Fotografeert

Ik besloot om de stoute schoenen aan te trekken: k werd fotograaf! Op Facebook maakte ik een bedrijvenpagina aan: Rianne Fotografeert. Ondertussen bouwde ik in een paar dagen tijd een nieuwe website (ik had toch zomervakantie). Rianne Fotografeert is een feit!

Ik ben heel erg benieuwd wat er allemaal op mijn pad gaat komen en wie ik mag ontmoeten!

Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek

Volg mij op Facebook! Enthousiast geraakt over mijn foto’s? Neem contact met me op!

Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *