Zompendag in historisch Borculo

Het is tijd voor de jaarlijkse Zompendag in historisch Borculo! Op deze dag laat Borculo zien hoe historisch Borculo eruit zag. Ook kunnen er boottochten over de Berkel worden gemaakt met de Berkelzomp. 

Helaas hadden we dit jaar last van slecht weer: het bleef maar regenen! Gelukkig waren er een paar droge momenten toen ik door het stadje liep en heb ik toch nog heel wat leuke foto’s kunnen maken. 

Straattheater

Langs een prachtige historische route van 1 km door het oudste deel van Borculo was er straattheater. Mensen stonden in klederdracht langs de route of achter een marktkraam met ambachtelijke artikelen. Het was een Charles Dickensfestijn in het klein! Jong en oud deed mee. 

 Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Zompendag Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Zompendag Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Zompendag 

Berkelvaart

De vrijwilligers van de Berkelzomp stonden klaar om boottochten te maken. Om de boot de stad en en uit te krijgen, moet er door een sluis gevaren worden. Dat trok veel bekijks! 

Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Zompendag Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Zompendag Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Zompendag

Activiteiten

Naast al het moois dat te bekijken is, was er voor kinderen ook reuze veel te doen! Oudhollandse spelletjes spelen en pompoenen uithollen bijvoorbeeld, best een hele klus! Ook was het mogelijk om een gipsen beeld te laten gieten. Deze mocht na het drogen mee naar huis om te schilderen! Voor een klein bedrag konden ze een ‘zumpke’ kopen. Aan het eind van de dag gingen alle zumpkes te water. Wie is er het snelst?

Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek

Hopelijk hebben we op de Zompendag van volgend jaar beter weer!

Rianne Fotografeert Fotograaf Borculo Berkelland Achterhoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *